25 Apr
26 Apr

UITGESTELD - Erfgoeddag 2020: De Nacht

Erfgoeddag 2020 wordt uitgesteld. Dit evenement wordt met een jaar verplaatst (naar 24 en 25 april 2021). Erfgoeddag viert zijn 20ste verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Op Abdijsite Herkenrode zijn er zowel zaterdag als zondag activiteiten te beleven. Schrijf je in voor een avondwandeling 'Zintuigen op scherp', of breng een bezoek aan een tentoonstelling in de sacramentskapel. Ook de abdijmolen is opengesteld met een demonstratie 'malen in het donker'. Avondwandeling Je zintuigen passen zich in het donker automatisch aan. Je hoort, ruikt en voelt sowieso veel scherper. In de mysterieuze omgeving van Abdijsite Herkenrode nemen we je mee op een avondwandeling (ongeveer 2 km). Leer meer over het nachtleven van de plaatselijke fauna, luister naar een legende of een dichterlijke mijmering en proef (ook letterlijk) van wat de nacht te bieden heeft. Tentoonstelling Sacramentskapel Van de 13de tot de 20ste eeuw bidden zusters 8 maal per dag, ook 's nachts. Hoe ging dat in zijn werk? Hoe zijn ze geëvolueerd? Bestaan die nachtofficies nog? Hoe gaat het er anno 2020 aan toe? Ook het Herkenrode-verhaal van de bloedende hostie komt aan bod. Demonstratie in de abdijmolen 'malen in het donker' Tijdens de bezetting van '40-'45 draaide de watermolen van Herkenrode 's nachts. Een spannende aangelegenheid waarbij verkenners uitgezet werden en heel wat risico's werden genomen om aan meel te geraken. Daarnaast werden er op deze nachtelijke bijeenkomsten de meest straffe verhalen verteld. Hoe verliep dit allemaal? Waar | Domein, sacramentskapel en abdijmolen Abdijsite Herkenrode Uur | Zaterdag 25/4: avondwandeling (+/- 2 km) van 21u tot 22u en van 22u tot 23u. Inschrijven is nodig! Startplaats wandeling: Poortgebouw. Tentoonstelling sacramentkapel en openstelling abdijmolen 'malen in het donker' van 19u tot 23u. Zondag 26/4: Tentoonstelling sacramentskapel en openstelling abdijmolen 'malen in het donker' van 14u tot 17u. Info | Inschrijven voor de avondwandeling op 25/4 kan via het telefoonnummer +32 11 23 96 70 of via e-mail abdijsiteherkenrode@hasselt.be
31 Mei

GEANNULEERD - DE SAGE VAN DE EENHOORN

GEANNULEERD! Zet je schrap voor de volgende editie op zondag 23 mei 2021! www.desage.be
13 Jun
14 Jun

Expo Kunzthuiz - UITGESTELD

Deze expo is uitgesteld naar vrijdag 30/10 t.e.m. zondag 1/11. Waar | Poortgebouw en Sacramentskapel Abdijsite Herkenrode Info | https://kunzthuiz.be/ Verdere info volgt!
27 Jun
30 Aug

Schat van Vlieg

De zomervakantie is dé periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Met Schatten van Vlieg moedigen we families aan om eropuit te trekken en het vrijetijdsaanbod in hun eigen buurt te ontdekken. In 2020 herhalen we de zintuigen als rode draad en belanden ze terug bij het thema 'Hoor jij wat ik hoor?' Uur | Van 10u tot 17u Prijs | Kinderen tot 12 jaar zijn gratis. De (groot)ouders betalen het voor hen geldende toegangstarief. Verdere info volgt!