01 Sep
30 Sep

Wandelbingo Herkenrode

Wandelen saai? Niet als je tijdens een wandeling op Abdijsite Herkenrode op zoek gaat naar de voorwerpen op de foto-bingo. Van dieren en planten tot wegwijzers en delen van gebouwen. Kan jij alles vinden en afvinken? Je krijgt twee eenhoorn-jokers cadeau, die je kan inzetten op twee voorwerpen. Gebruik je jokers dus slim. Deze zoektocht is voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Waar | Domein Abdijsite Herkenrode, wandeling van 1,2 km rond de gebouwen (groene rechthoek) Uur | Van 10u tot 17u Wanneer | Van dinsdag t.e.m. zondag Prijs | Gratis (het zoekblaadje kan afgehaald worden in ons bezoekersonthaal)
01 Sep
30 Sep

Podcasttheater 'Het Bankje'

In de podcast 'Het Bankje' ben je als (toevallige) voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen. Om dit zomerse project -naar een idee van Wim Chielens- te verwezelijken, bracht Open Doek Vlaanderen verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen. Op Abdijsite Herkenrode kan je hiervoor op 8 bankjes terecht. De podcast 'Het bankje' is te beluisteren van 15 juli tot 30 september. Alle informatie: www.opendoek.be/hetbankje
01 Sep
30 Sep

Picknick Herkenrode

Een picknick in de wondermooie omgeving van Abdijsite Herkenrode, dat is een unieke ervaring. Nodig enkele vrienden uit en creëer zo een blijvende herinnering. Natuurlijk is het ook mogelijk om de picknick mee te nemen voor een fietstocht. Tip: huur je fietsen op Abdijsite Herkenrode via www.fietsparadijslimburg.be. Reserveer je picknick bij Horeca De Paardenstallen min 48u vooraf, via mail aan info@depaardenstallen.be met vermelding van het aantal pakketten voor volwassenen en kinderen. Op de dag van afspraak kan je het pakket afhalen (11u-17u) en betalen bij De Paardenstallen. Inhoud Picknickpakket volwassene - € 19,50 bordje kazen en charcuterie. garnituur (druifjes, rozijnen, noten,…). granenbaguette. pastasalade met zongedroogde tomaatjes. rauwkost/olijven. boter, peper en zout. luxefruitsalade en yoghurt. chocolademuffin. 2 drankjes per persoon: Herkenrode appelsap + flesje water. Inhoud Picknickpakket kind - € 9,50 2 sandwiches met speculaaspasta en smeerkaasje. fruitsalade en drinkyoghurt. kinderkoekjes + zoetjes. 1 Caprisundrankje. Elke dag mogelijk tot einde september (behalve op maandag).
19 Sep
20 Sep

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Van 10u tot 17u Wanneer & Uur | Elke woensdagnamiddag (13u tot 17u) en elk weekend (10u tot 17u) in september Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
20 Sep

Openstelling abdijmolen

Sinds het najaar van 2019 kan de abdijmolen van Herkenrode weer malen. Dat werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vrijwillige krachten van Molenzorg Zuid-Limburg. De vrijwillige molenaars kregen de opdracht om het binnenwerk van de molen op te knappen, met financiële steun en onder begeleiding van erfgoedorganisatie Herita. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Zo maakten ze de molen opnieuw maalvaardig. Er kwam een volledig nieuw rad in staal en nieuwe houten sluisdeuren. Elke derde zondag van de maand zijn één of meerdere molenaars in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden. Waar | Abdijmolen Abdijsite Herkenrode Uur | 10u tot 17u Prijs | De toegang is gratis
23 Sep

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Van 13u tot 17u Wanneer & Uur | Elke woensdagnamiddag (13u tot 17u) en elk weekend (10u tot 17u) in september Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
26 Sep
27 Sep

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Van 10u tot 17u Wanneer & Uur | Elke woensdagnamiddag (13u tot 17u) en elk weekend (10u tot 17u) in september Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
27 Sep

Dag van De Wijers

Dag van De Wijers op Abdijsite Herkenrode Doorlopend van 10-17u: Geniet op eigen houtje van de bewegwijzerde natuurwandelingen (1km – 3,5km – 9km), die vertrekken bij het poortgebouw. De wandelkaart (€ 2,50) is te koop in het bezoekersonthaal. Met de Spotterskaarsten (€ 7,00) leren je de meest typische dieren van De Wijers kennen.. Kleine natuurliefhebbers (6-12 jaar) gaan met Robbie de Roerdomp op verkenning via een interactief doe-boekje (€ 3,95).. Verken het land van 1001 vijvers per fiets. Abdijsite Herkenrode vormt daarvoor de ideale startlocatie. Je kan er trouwens ook een fiets huren (vooraf reserveren via fietsparadijslimburg.be).. Openstelling abdijmolen. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Eén of meerdere molenaars zijn in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden.. Geniet van een abdij- of streekbier op het terras van De Paardenstallen.. Doorlopend van 10-17u, maar mits reservatie van een tijdslot en ticket (https://booking.abdijsiteherkenrode.be): Breng een bezoek aan de unieke Kruiden- en Inspiratietuin met meer dan 500 verschillende kruiden en kruidachtige gewassen in een bijzonder architectuur. Kleine speurneuzen (3-7 jaar) helpen Rikki zoeken naar zijn spulletjes.. Dansworkshop ‘De betoverende oceaan’ (10u30 & 14u30). Trek snel je droom(dans)schoentjes aan! Duik en dans mee in de onderwaterwereld met AYA Dance & Movement Center. Een toffe en leerzame dansworkshop voor jonge kinderen (4 - 8 jaar). Inschrijven voor deze dansworkshop kan t.e.m. 25/9 via abdijsiteherkenrode@hasselt.be. Meer info. . Ontdek de rijke geschiedenis van dit domein op een interactieve manier in ons Belevingscentrum.. Geleide wandelingen 'De kracht van water' om 10u30, 13u30 en 15u30, mits reservatie van deelname: Een geleide wandeling over de waterhuishouding in het cultuurlandschap van Herkenrode. Deelname is gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be met vermelding van het aantal deelnemers en het uur dat u wenst deel te nemen. Ook bij regen gaat de rondleiding door. Voorzie evt. uw kledij hierop. Opgelet: het dragen van een neus- en mondmasker is verplicht tijdens de gehele wandeling..
27 Sep

Dansworkshop ‘De betoverende oceaan’

Dansworkshop ‘De betoverende oceaan’ Spieter, spatter, spetter spat! Heb jij ook altijd willen weten hoe het is om te dansen als een dolfijn of hoe het is om te bewegen als een inktvis met 8 benen? En misschien kom je ondertussen een prachtige zeemeermin tegen! De oceaan is niet alleen mooi en mysterieus, maar ook een plek met veel waterpret. Duik en dans mee in de onderwaterwereld met AYA Dance & Movement Center. Een toffe en leerzame dansworkshop voor jonge kinderen. Trek snel je droom(dans)schoentjes aan en doe zeker mee, want dansen is zoveel leuker en fijner met vriendjes en vriendinnetjes erbij! Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Er zijn 2 sessies voorzien (1,5u), die starten om 10u30 en 14u30 Voor wie | Jongens en meisjes tussen 4 en 8 jaar. Het aantal deelnemers is beperkt tot max. 15 kinderen. Prijs & info | Voor kinderen is deelnemen gratis. Inschrijven is wel noodzakelijk. Dat kan t.e.m. vrijdag 25/9 a.s. door een berichtje met naam en leeftijd van het kind te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be Je krijgt een bevestiging en voor de workshop start, meldt het kind zich aan in het bezoekersonthaal van Abdijsite Herkenrode. Indien ouders aanwezig willen zijn tijdens de workshop, reserveren zij een ticket voor de Kruiden- en Inspiratietuin via booking.abdijsiteherkenrode.be. Tijdens de workshop kunnen zij natuurlijk ook de tuin bezoeken. Bij regenweer kan de workshop helaas niet doorgaan, hiervan worden deelnemers ten laatste op zaterdag 26/9 op de hoogte gebracht.
30 Sep

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Van 13u tot 17u Wanneer & Uur | Elke woensdagnamiddag (13u tot 17u) en elk weekend (10u tot 17u) in september Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
10 Okt

Rondleiding Van Eyck in de Kruiden- en Inspiratietuin

Ontdek de leefwereld van Van Eyck in de kruidentuin van Herkenrode Anders kijken naar de schilderijen van onze Vlaamse primitieven!Herbeleef het dagelijks leven rond 1420, de tijd dat de gebroeders Van Eyck leefden, in de kruidentuin van Herkenrode. Ontdek zo ook waarom Van Eycks meesterwerk ‘Het Lam Gods’ voor de middeleeuwer veel meer dan een mooi schilderij was. Wat is de symboliek achter de bloemen en planten op dit schilderij? Waarom die symboliek? Benieuwd naar meer? Schrijf je dan in voor deze rondleiding. Waar | Samenkomst voor het Poortgebouw. Wees tijdig aanwezig! Het dragen van een neus- en mondmasker is verplicht. Wanneer & Uur | Zaterdag 10/10 om 15u - zondag 11/10 om 11u (duur rondleiding: 1,5 uur) Prijs | Deelname kost €8/persoon Info | Vooraf reserveren is noodzakelijk! Dat kan door een mailtje te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be. Dit met vermelding van jouw contactgegevens (verplicht i.f.v. mogelijke contactopsporing) en de datum dat je wenst deel te nemen. Daarnaast graag het deelnamebedrag van € 8/persoon storten op rekeningnummer BE 26 0016 4777 1029 van Abdijsite Herkenrode met vermelding van datum van deelname + Rondleiding Van Eyck. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen. De rondleiding kan doorgaan bij min. 6 deelnemers. Mocht dit aantal niet bereikt worden, wordt de rondleiding geannuleerd, wordt je hiervan min. 2 dagen vooraf verwittigd en wordt de deelnameprijs teruggestort.
10 Okt
11 Okt

Expo ARCHIPEL

Expo “ARCHIPEL” Een expositie van Jef Bertels (schilderijen & tekeningen) en Marifey (keramiek). Waar | Poortgebouw Abdijsite Herkenrode Wanneer & Uur | Van 10 t.e.m. 11 oktober en van 14 t.e.m. 18 oktober, telkens van 12u tot 18u en op afspraak Prijs | De toegang is gratis Info | http://users.skynet.be/fb791474/homened.html
11 Okt

Rondleiding Van Eyck in de Kruiden- en Inspiratietuin

Ontdek de leefwereld van Van Eyck in de kruidentuin van Herkenrode Anders kijken naar de schilderijen van onze Vlaamse primitieven!Herbeleef het dagelijks leven rond 1420, de tijd dat de gebroeders Van Eyck leefden, in de kruidentuin van Herkenrode. Ontdek zo ook waarom Van Eycks meesterwerk ‘Het Lam Gods’ voor de middeleeuwer veel meer dan een mooi schilderij was. Wat is de symboliek achter de bloemen en planten op dit schilderij? Waarom die symboliek? Benieuwd naar meer? Schrijf je dan in voor deze rondleiding. Waar | Samenkomst voor het Poortgebouw. Wees tijdig aanwezig! Het dragen van een neus- en mondmasker is verplicht. Wanneer & Uur | Zaterdag 10/10 om 15u - zondag 11/10 om 11u (duur rondleiding: 1,5 uur) Prijs | Deelname kost €8/persoon Info | Vooraf reserveren is noodzakelijk! Dat kan door een mailtje te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be. Dit met vermelding van jouw contactgegevens (verplicht i.f.v. mogelijke contactopsporing) en de datum dat je wenst deel te nemen. Daarnaast graag het deelnamebedrag van € 8/persoon storten op rekeningnummer BE 26 0016 4777 1029 van Abdijsite Herkenrode met vermelding van datum van deelname + Rondleiding Van Eyck. Het aantal deelnemers is beperkt tot 20 personen. De rondleiding kan doorgaan bij min. 6 deelnemers. Mocht dit aantal niet bereikt worden, wordt de rondleiding geannuleerd, wordt je hiervan min. 2 dagen vooraf verwittigd en wordt de deelnameprijs teruggestort.
14 Okt
18 Okt

Expo ARCHIPEL

Expo “ARCHIPEL” Een expositie van Jef Bertels (schilderijen & tekeningen) en Marifey (keramiek). Waar | Poortgebouw Abdijsite Herkenrode Wanneer & Uur | Van 10 t.e.m. 11 oktober en van 14 t.e.m. 18 oktober, telkens van 12u tot 18u en op afspraak Prijs | De toegang is gratis Info | http://users.skynet.be/fb791474/homened.html
18 Okt

Openstelling abdijmolen

Sinds het najaar van 2019 kan de abdijmolen van Herkenrode weer malen. Dat werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vrijwillige krachten van Molenzorg Zuid-Limburg. De vrijwillige molenaars kregen de opdracht om het binnenwerk van de molen op te knappen, met financiële steun en onder begeleiding van erfgoedorganisatie Herita. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Zo maakten ze de molen opnieuw maalvaardig. Er kwam een volledig nieuw rad in staal en nieuwe houten sluisdeuren. Elke derde zondag van de maand zijn één of meerdere molenaars in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden. Waar | Abdijmolen Abdijsite Herkenrode Uur | 10u tot 17u Prijs | De toegang is gratis
15 Nov

Openstelling abdijmolen

Sinds het najaar van 2019 kan de abdijmolen van Herkenrode weer malen. Dat werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vrijwillige krachten van Molenzorg Zuid-Limburg. De vrijwillige molenaars kregen de opdracht om het binnenwerk van de molen op te knappen, met financiële steun en onder begeleiding van erfgoedorganisatie Herita. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Zo maakten ze de molen opnieuw maalvaardig. Er kwam een volledig nieuw rad in staal en nieuwe houten sluisdeuren. Elke derde zondag van de maand zijn één of meerdere molenaars in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden. Waar | Abdijmolen Abdijsite Herkenrode Uur | 10u tot 17u Prijs | De toegang is gratis