Wandelen op Herkenrode

Wandelen

Abdijsite Herkenrode, een toegangspoort tot De Wijers

De dreven rond de abdijsite zijn hersteld tot aangename wandelpaden. Langs de dreven zijn streekeigen boomsoorten aangeplant, zoals es en zomereik. Op de site vertrekken vier uitgestippelde natuurwandelingen, van 2,1 km tot 9.2 km. De wandelingen voeren je langs hoogstamboomgaarden, vochtige graslanden, akkers, weilanden, hagen, poelen en een historische houtwal.

De wandelkaart 'Abdij van Herkenrode als poort naar

De Wijers' (€ 2,50) en andere  wandelbrochures zijn te koop in het bezoekersonthaal.

TIP!

Nieuwe wandelroute door het Engels park en langs de Zonderikbeek

Zowel de groene als de gele wandelroute zijn hertekend. De groene route laat je wandelen door het historisch hart op het domein. Terwijl de gele wandeling je leidt langs vijvers, tuinen en grachten en deels door het Engels park, met unieke bomen van circa 200 jaar oud.

TIP! RELAX-O-METER

Geen fit-o-meter, maar een relax-o-meter, die kan je ondertussen terugvinden op 2 wandelroutes (1,2 km of 3,6 km) op Abdijsite Herkenrode. Wandelen in een prachtige omgeving, ondertussen lichtjes bewegen, maar vooral ontspannen én met aparte oefeningen voor de kinderen, dat is de relax-o-meter. Het startbord is terug te vinden onder het poortgebouw.

Meer info: https://nl.outdooractive.com/nl/route/wandeling/belgie/relax-o-meter-lang-geel-startplaats-abdijsite-herkenrode/228660923/

Fietsen op Herkenrode

Fietsen

Ontdek het Limburgse fietsroutenetwerk vanuit Abdijsite Herkenrode 

Abdijsite Herkenrode ligt tussen knooppunt 94 en 237 van het Limburgse fietsroutenetwerk, dat de hele regio verbindt. 

De 'Fietskaart Limburg 2024-2025' (€ 9,50) en andere fietsbrochures zijn weldra te koop in het bezoekersonthaal.

Weetje: Abdijsite Herkenrode is uitgeroepen tot ideale startlocatie in Hasselt!