HONDENLOSLOOPWEIDE HERKENRODE

Het tweede gedeelte van de parking op de Abdijsite Herkenrode werd door het Agentschap Natuur en Bos ingericht als ‘hondenlosloopweide’. 

Lief, speels, groot of klein, honden aan de lijn 

Wandelen met de hond is doorgaans perfect verenigbaar met de aanwezige natuur en de andere domeinbezoekers. Voorwaarde is dat het dier wordt aangelijnd en dat het samen met het baasje op de paden blijft. Door je huisdier aan de lijn en op de paden te houden, vermijd je oeverloze discussies met andere domeinbezoekers. Zo worden ook de nesten van grondbroeders en onze grote grazers niet gestoord.

Het is wettelijk verboden om honden te laten loslopen in natuurgebieden. Onbekende viervoeters kunnen hinderlijk zijn voor andere bezoekers en dieren in het natuurgebied.  Een echte dierenvriend houdt rekening met andere dieren die in dit natuurgebied zijn. 

Hondenzone 

Op de hondenzone kunnen honden, onder het waakzame oog van hun baasjes, veilig vrij rondlopen en ravotten.

De afgebakende zone is 2 hectare groot. De hondenzone is geen hondentoilet. “Ongelukjes” horen dan ook te worden meegenomen of in de voorziene vuilnisbak gedeponeerd. Zo kan iedereen genieten van een aangename hondenlosloopweide. Voor de baasjes zijn er zitbanken voorzien en er werden extra bomen geplant.

Opgelet: bij grotere evenementen kan de hondenweide gebruikt worden als extra parking.  

Hondenweides waar je je hond kan laten loslopen vind je terug op www.hasselt.be/dierenwelzijn