Ooit was Herkenrode de rijkste vrouwenabdij van de Nederlanden. Vandaag zijn de historische gebouwen prachtig gerestaureerd. Het Belevingscentrum dompelt je helemaal onder in de historiek van deze unieke site.  Maar Abdijsite Herkenrode is méér dan alleen maar geschiedenis.

Het is ook een 100 ha grote oase van rust in een prachtig natuurdomein. Rond de abdijgebouwen voeren wandelpaden je naar De Wijers met zijn 1001 vijvers.

In de Kruiden- en Inspiratietuin word je één met de natuur.

ErfgoedApp "Zo zag Herkenrode er vroeger uit"

Met de ErfgoedApp kan je binnenkijken in de gebouwen. We ontwikkelden een erfgoedapp waarmee je kan binnenkijken in gebouwen zoals de tiendschuur, ook wanneer die gesloten zijn. 

Historische personages zoals een abdis, een molenaar, … geven een korte historische schets over het gebouw. Via 3D-visualisaties komt bijvoorbeeld ook de verdwenen abdijkerk – ooit het hart van de site – opnieuw tot leven.

De app is een ideale aanvulling op de geschiedenis die binnen in het Belevingscentrum verteld wordt en omgekeerd is de app ook een speelse uitnodiging om die geschiedenis binnen te gaan ontdekken. Je kan de app downloaden aan het onthaal, via onze bezoekerswifi.