IN DE OMGEVING

In de omgeving van de Abdijsite Herkenrode valt nog heel wat te ontdekken

Jenevermuseum Hasselt

Jenevermuseum

Een bezoek aan het Jenevermuseum maakt je jeneverwijs.

Met aandacht voor geest én lichaam maakt het Jenevermuseum van

je bezoek een beleving. Het museum, een expo, een workshop,

een proeverij of een optreden:  alles geeft zin in ééntje om bij te leren.

www.jenevermuseum.be

Modemuseum Hasselt

Modemuseum

Laat je in het Modemuseum van Hasselt inspireren door de geschiedenis

van de mode en hedendaagse ontwerpers. Van trends tot technologisch vernuft, van hoepelrok tot minirok: over smaak valt niet te twisten.

www.modemuseumhasselt.be

Japanse tuin Hasselt

Japanse tuin

Hasselt heeft de grootste authentieke Japanse tuin van Europa. Kerselaars, koi-vissen, bruggetjes, bonsais, kronkelpaadjes ... hier kom je tot bezinning en kun je heerlijk mediteren. Of ga lekker zitten en luister gewoon naar het stromende water. Elk seizoen tooit de tuin zich in een ander gewaad: heerlijk om te ervaren.

www.japansetuin.be

Het Stadsmus Hasselt

Het Stadsmus

Ontdek hoe de Hasselaren doorheen de eeuwen hun stad vormden.

Vanuit historisch, politiek, volkskundig en cultuurhistorisch perspectief.

De collectiestukken, samengebracht rond zes thema's, worden gelinkt aan mensen en anekdotes. De oudst gekende monstrans ter wereld, afkomstig uit de abdij van Herkenrode, heeft een unieke plek in de opstelling.

www.hetstadsmus.be

Lavendelhoeve Herkenrode omgeving

De Lavendelhoeve

De lavendelhoeve Limburg Lavendel is een uniek stukje Provence in Limburg… Verken de lavendelvelden, ontdek het winkeltje met zijn producten van eigen lavendelveld of geniet na in de gezellige cafetaria.

Laat je verrassen door dit domein van 4 hectare

vlakbij Abdijsite Herkenrode.

www.limburglavendel.be

Tuin Dina Deferme Stokrooie

Tuin van Dina Deferme

Breng met vrienden of familie een bezoek aan de privétuin van tuinarchitecte Dina Deferme in Hasselt. Verrassend en wereldwijd bekend om zijn oogstrelende borders die om de 3 weken volledig van kleur veranderen. Geïntegreerd in een prachtig landschap straalt hij rust uit en is hij een bron van inspiratie voor elke bezoeker.

www.deferme.be

Domein Kiewit informatie

Domein Kiewit

Het Domein Kiewit ligt op tien minuutjes rijden van het Hasseltse stadscentrum en is vlot bereikbaar met de fiets of auto. Je hebt er

130 hectare natuurpracht binnen handbereik. Boerderijdieren leren kennen, buiten spelen, wandelen en fietsen of … gewoon lekker ontspannen. Kom je voluit amuseren met heel je gezin!

www.hasselt.be/nl/domeinkiewit

Stadscentrum Hasselt

Stadscentrum Hasselt

In Hasselt valt achter elke hoek wel iets te ondekken: flaneer door de winkelstraten, vergaap je aan de street art, laat je verrassen door de verborgen steegjes en proef de sfeer op de Zuivelmarkt. Zoek je een instant vakantiegevoel? Bezoek dan zeker ook de winkels aan de Blauwe Boulevard (Qaurtier Bleu) - het nagelnieuwe stadsdeel aan het water. Hasselt is hét walhalla voor lekkerbekken: alle culinaire hotspots liggen op

een steenworp van elkaar.

www.visithasselt.be