OPENINGSUREN & TICKETS

Openingsuren 

Het Bezoekersonthaal met shop, het Belevingscentrum en het kunstwerk 'Het Stille Uitzicht' van Hans Op de Beeck zijn open van dinsdag tot en met zondag telkens van 10u tot 17u.

De Kruiden- en Inspiratietuin is open van 1 april t.e.m. 31 oktober van dinsdag tot en met zondag, telkens van 10u tot 17u.

In juli en augustus zijn het Belevingscentrum, de Kruiden- en Inspiratietuin en het kunstwerk van Hans op de Beeck, ook op maandag geopend. 

Opgelet: het kunstwerk 'Het Stille Uitzicht' van Hans Op de Beeck, is tijdelijk gesloten gezien de corona-maatregelen. 

Gesloten

Bezoekersonthaal met shop,  Belevingscentrum, Kruiden- en Inspiratietuin en kunstwerk 'Het Stille Uitzicht' van Hans Op de Beeck, zijn gesloten op maandag, in januari (behalve in de kerstvakantie), op 1 januari, 24, 25 en 31 december 2020.

Toegankelijkheid

Het domein, het Belevingscentrum en de Kruiden- en Inspiratietuin zijn grotendeels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. In het bezoekersonthaal is er een rolstoel ter beschikking. Meld je aan bij één van onze onthaalmedewerkers. Wenst u meer informatie over de toegankelijkheid als rolstoelgebruiker tijdens je bezoek? Neem gerust met ons contact op. 

Op het domein zijn honden aan de leiband verplicht.  Wil je je viervoeter naar hartelust kunnen uitlaten? Maak dan zeker gebruik van onze voorziene hondenweide aan de parking van de site. Voor meer info klik hier. 

Tickets

OPGELET: BIJ EEN BEZOEK IS EEN TICKET OP VOORHAND RESERVEREN NOODZAKELIJK, GEZIEN DE GELDENDE CORONA-MAATREGELEN. MEER INFO.

Belevingscentrum

Kruiden- en Inspiratietuin

Combiticket

Volwassenen

€ 5,00

€ 4,00

€ 7,00

Leden Gezinsbond*

€ 5,00

€ 4,00

€ 7,00

65 + & lerarenkaart

€ 4,00

€ 3,00

€ 5,00

Jongeren 12 - 18 jaar & studentenkaart

€ 3,00

€ 2,00

€ 4,00

Bokrijkabonnees 

€ 2,50

€ 2,00

€ 3,50

Kinderen < 12 jaar

gratis

gratis

gratis

Houders Uitpas Hasselt

gratis

gratis 

gratis

Groepen vanaf 15 pers. 

€ 4,00

€ 3,00

€ 5,00

* Leden van de Gezinsbond: krijgen hun korting rechtstreeks op hun spaarkaart geplaatst. € 1,00 korting bij een bezoek aan het Belevingscentrum. € 2,00 korting bij een combiticket (Belevingscentrum + Kruiden- en Inspiratietuin).

Abdijsite Herkenrode is één van de unieke locaties van Open Monumenten. Klik hier voor meer info.   

In de gebouwen en de Kruiden- en Inspiratietuin zijn honden (uitgezonderd assistentiehonden) niet toegelaten.

Betaling met bancontact is mogelijk. Laatste toegang tot het Belevingscentrum en de Kruiden- en Inspiratietuinen:

30 minuten voor sluitingstijd.