01 Sep
30 Sep

Wandelbingo Herkenrode

Wandelen saai? Niet als je tijdens een wandeling op Abdijsite Herkenrode op zoek gaat naar de voorwerpen op de foto-bingo. Van dieren en planten tot wegwijzers en delen van gebouwen. Kan jij alles vinden en afvinken? Je krijgt twee eenhoorn-jokers cadeau, die je kan inzetten op twee voorwerpen. Gebruik je jokers dus slim. Deze zoektocht is voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Waar | Domein Abdijsite Herkenrode, wandeling van 1,2 km rond de gebouwen (groene rechthoek) Uur | Van 10u tot 17u Wanneer | Van dinsdag t.e.m. zondag Prijs | Gratis (het zoekblaadje kan afgehaald worden in ons bezoekersonthaal)
01 Sep
30 Sep

Podcasttheater 'Het Bankje'

In de podcast 'Het Bankje' ben je als (toevallige) voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen. Om dit zomerse project -naar een idee van Wim Chielens- te verwezelijken, bracht Open Doek Vlaanderen verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Allen samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen. Op Abdijsite Herkenrode kan je hiervoor op 8 bankjes terecht. De podcast 'Het bankje' is te beluisteren van 15 juli tot 30 september. Alle informatie: www.opendoek.be/hetbankje
01 Sep
30 Sep

Picknick Herkenrode

Een picknick in de wondermooie omgeving van Abdijsite Herkenrode, dat is een unieke ervaring. Nodig enkele vrienden uit en creëer zo een blijvende herinnering. Natuurlijk is het ook mogelijk om de picknick mee te nemen voor een fietstocht. Tip: huur je fietsen op Abdijsite Herkenrode via www.fietsparadijslimburg.be. Reserveer je picknick bij Horeca De Paardenstallen min 48u vooraf, via mail aan info@depaardenstallen.be met vermelding van het aantal pakketten voor volwassenen en kinderen. Op de dag van afspraak kan je het pakket afhalen (11u-17u) en betalen bij De Paardenstallen. Inhoud Picknickpakket volwassene - € 19,50 bordje kazen en charcuterie. garnituur (druifjes, rozijnen, noten,…). granenbaguette. pastasalade met zongedroogde tomaatjes. rauwkost/olijven. boter, peper en zout. luxefruitsalade en yoghurt. chocolademuffin. 2 drankjes per persoon: Herkenrode appelsap + flesje water. Inhoud Picknickpakket kind - € 9,50 2 sandwiches met speculaaspasta en smeerkaasje. fruitsalade en drinkyoghurt. kinderkoekjes + zoetjes. 1 Caprisundrankje. Elke dag mogelijk tot einde september (behalve op maandag).
26 Sep
27 Sep

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Wanneer & Uur | Elke woensdagnamiddag (13u tot 17u) en elk weekend (10u tot 17u) in september Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
27 Sep

Dag van De Wijers

Dag van De Wijers op Abdijsite Herkenrode Doorlopend van 10-17u: Geniet op eigen houtje van de bewegwijzerde natuurwandelingen (1km – 3,5km – 9km), die vertrekken bij het poortgebouw. De wandelkaart (€ 2,50) is te koop in het bezoekersonthaal. Met de Spotterskaarsten (€ 7,00) leren je de meest typische dieren van De Wijers kennen.. Kleine natuurliefhebbers (6-12 jaar) gaan met Robbie de Roerdomp op verkenning via een interactief doe-boekje (€ 3,95).. Verken het land van 1001 vijvers per fiets. Abdijsite Herkenrode vormt daarvoor de ideale startlocatie. Je kan er trouwens ook een fiets huren (vooraf reserveren via fietsparadijslimburg.be).. Openstelling abdijmolen. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Eén of meerdere molenaars zijn in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden.. Geniet van een abdij- of streekbier op het terras van De Paardenstallen.. Doorlopend van 10-17u, maar mits reservatie van een tijdslot en ticket (https://booking.abdijsiteherkenrode.be): Breng een bezoek aan de unieke Kruiden- en Inspiratietuin met meer dan 500 verschillende kruiden en kruidachtige gewassen in een bijzonder architectuur. Kleine speurneuzen (3-7 jaar) helpen Rikki zoeken naar zijn spulletjes.. Dansworkshop ‘De betoverende oceaan’ (10u30 & 14u30). Trek snel je droom(dans)schoentjes aan! Duik en dans mee in de onderwaterwereld met AYA Dance & Movement Center. Een toffe en leerzame dansworkshop voor jonge kinderen (4 - 8 jaar). Inschrijven voor deze dansworkshop kan t.e.m. 25/9 via abdijsiteherkenrode@hasselt.be. Meer info. . Ontdek de rijke geschiedenis van dit domein op een interactieve manier in ons Belevingscentrum.. Geleide wandelingen 'De kracht van water' om 10u30, 13u30 en 15u30, mits reservatie van deelname: Een geleide wandeling over de waterhuishouding in het cultuurlandschap van Herkenrode. Deelname is gratis. Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be met vermelding van het aantal deelnemers en het uur dat u wenst deel te nemen. Ook bij regen gaat de rondleiding door. Voorzie evt. uw kledij hierop. Opgelet: het dragen van een neus- en mondmasker is verplicht tijdens de gehele wandeling..