30 Okt
07 Nov

Heksje Mimi-zoektocht: Hocus-Pocus-Hallo!

Ik ben Heksje Mimi en ik hou van griezelen! Daarom heb ik al mijn heksenvriendjes uitgenodigd voor een griezelfeest. Maar … daar heb ik veel spulletjes voor nodig. Help jij me om ze te vinden in de tuin van Herkenrode? En speel je ook mee? Pak je bezem en vlieg door het heksenspelletjesparcours. Daarna smul je van heksenlekkers. Een actieve zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Wanneer & Uur | Tijdens de herfstvakantie, van 30 oktober t.e.m. 7 november, alle dagen, telkens van 10u tot 17u. Prijs | Deelnemers betalen het voor hen geldende toegangstarief tot de tuin (kinderen tot 12 jaar gratis). Opgelet: UiTPAS Hasselt geldt niet op een extra aanbod. Tickets | Een tijdslot en een ticket reserveren is aan te raden. Dat kan via https://booking.abdijsiteherkenrode.be/ Info | Opgelet: dit is een buitenactiviteit, voorzie aangepaste kledij. Honden zijn niet toegelaten in de tuin. TIP 1 | Van 30 oktober t.e.m. 7 november kan je ook deelnemen aan 'De zoektocht naar de Magische Pompoenen'. Een leuke Halloweenzoektocht op het domein van Herkenrode, waarbij jullie mee opzoek gaan naar de magische pompoenen. Klik hier voor meer info. TIP 2 | Op 1 november gaat de magie nog een stapje verder en toveren de vriendelijke Herkenrode-heksen nog wat meer uit hun toverboek. Op 'De dag van de magische wezens' wordt de zoektocht naar de magische pompoenen nog aangevuld met gezellige workshops. Ben je benieuwd naar wat de magie jullie nog zal brengen, klik dan hier voor meer info.
30 Okt
07 Nov

De zoektocht naar de Magische Pompoenen

Tijdens de herfstvakantie kunnen jong en oud op Abdijsite Herkenrode een leuke Halloweenzoektocht beleven, waarbij jullie mee opzoek gaan naar de magische pompoenen. De vriendelijke Herkenrode-heksen willen immers graag magische pompoensoep maken, maar er gebeuren rare dingen rond de abdij! Telkens wanneer ze de magische pompoenen willen oogsten, zijn ze verdwenen! Het lijkt wel alsof het er spookt! Ga jij mee op zoek naar de verdwenen pompoenen? Een leuke en actieve zoektocht, gericht op gezinnen met kinderen tussen 2 en 10 jaar. Zetten jullie de magie van de wandeling graag thuis nog verder, bestel dan zeker ook het magische pompoensoeppakket! Dit pakket bevat alle ingrediënten (voor 6 personen) en het recept om samen met je kind(eren) de heerlijke pompoensoep te maken. Verder zitten er nog een paar extra ideeën in om de soep nog leuker te maken. Het pakket is ook zo voorzien dat je er een Halloweenpompoen van kan maken. Reserveer nu jouw ticket en ga samen het avontuur aan! Organisatie | Een samenwerking tussen Miss Fonkel, Pom.me en Abdijsite Herkenrode. Waar | Start van de zoektocht/ wandeling aan het Poortgebouw. Wanneer & Uur | Van zaterdag 30 oktober t.e.m. zondag 7 november, tussen 9u30 en 16u30. Prijs | € 8,50 per kind. Eén ticket is voorzien voor één kind. Tickets | https://www.pom-me.be/wandelzoektocht Door aankoop van een ticket ontvang je alle benodigdheden om de opdrachten uit te voeren (speurkaart, plannetje, allerlei attributen, iets lekkers) voor 1 kind. TIP! Bestel jouw ticket vóór 18 oktober, dan krijg je het E-book 'Maak lekker feest van je herfstvakantie' (ter waarde van €7,99) er gratis bovenop! Bestel het magische pompoensoeppakket voor thuis: https://www.pom-me.be/product-page/pakket-magische-pompoensoep Alle info | https://www.pom-me.be/activiteiten TIP 1 | Jullie kunnen niet genoeg krijgen van speuren en heksenspelletjes? Dan kan Heksje Mimi ook jullie hulp gebruiken in de tuin van Herkenrode. Klik hier voor alle info over de Heksje Mimi-zoektocht TIP 2 | Op 1 november gaat de magie nog een stapje verder en toveren de vriendelijke Herkenrode-heksen nog wat meer uit hun toverboek. Op 'De dag van de magische wezens' wordt de zoektocht naar de magische pompoenen nog aangevuld met gezellige workshops. Ben je benieuwd naar wat de magie jullie nog zal brengen, klik dan hier voor meer info.
01 Nov

De dag van de Magische Wezens

Ben je op zoek naar een leuke activiteit tijdens de herfstvakantie? Op maandag 1 november toveren de vriendelijke Herkenrode-heksen magie uit hun toverboek. Op 'De dag van de Magische Wezens' wordt de zoektocht naar de magische pompoenen, die de hele herfstvakantie te beleven is, aangevuld met workshops en andere Halloweenactiviteiten! Deze activiteiten zijn gericht op gezinnen met kinderen tussen 2 en 10 jaar. Volgende workshops/ activiteiten staan op het programma: Knutselworkshop Halloween (duurtijd: 30 min.). Tijdens deze workshop kan je kind kiezen uit 3 verschillende creatieve Halloween-knutselopdrachten. De opdrachten zijn zo gemaakt dat elke leeftijd er plezier aan heeft. Infosessie met tips & tricks rond gezonde eetgewoontes bij je kind (duurtijd: 30 min.). ​Wat is de verdeling van verantwoordelijkheid rond het eetpatroon? Hoe kan je je kind leren proeven? Hoe ga je om met al dat lekkers? Deze infosessie is gericht op (groot)ouders/begeleiders. Voorleesmoment Halloweenverhaal (duurtijd: 30 min.). ​Tijdens dit voorleesmoment wordt je kind volledig ondergedompeld in de wereld van magie. Doormiddel van prachtige illustraties komt het verhaal tot leven. Buitenspelen met de magische wezens (duurtijd: onbeperkt). ​Beleef samen actief plezier met allerhande spelletjes, zoals een levensgroot ganzenbord, XL-dambord, enz. Organisatie | Een samenwerking tussen Miss Fonkel, Pom.me en Abdijsite Herkenrode. Waar | De workshops/ activiteiten + de wandelzoektocht gaan door in en rond het Poortgebouw. Wanneer & Uur | Maandag 1 november, tijdsloten beschikbaar vanaf 9u tot 15u30. Afhankelijk van het gekozen tijdslot kan je ervoor kiezen om de wandelzoektocht naar de magische pompoenen, voor of na de workshops te doen. Prijs | € 12,50 per deelnemend kind (incl. de workshops/activiteiten + materialen wandelzoektocht). Ticket oudere kinderen (vanaf 11 jaar) & volwassenen: € 5,00. (incl. de workshops/activiteiten + wandelzoektocht). Tickets | https://www.pom-me.be/kopie-van-activiteiten Om iedereen voldoende tijd en ruimte te geven werken we met tijdsloten en een beperkt aantal deelnemers. De uren van de sloten geven aan wanneer de workshops en andere activiteiten beginnen. Meldt je aan op het uur van het tijdslot dat je gereserveerd hebt in het Poortgebouw op basis van de naam van de reservering en de bevestigingsmail. Bestel het magische pompoensoeppakket voor thuis: https://www.pom-me.be/product-page/pakket-magische-pompoensoep Alle info | https://www.pom-me.be/activiteiten TIP | Jullie kunnen niet genoeg krijgen van speuren en heksenspelletjes? Dan kan Heksje Mimi ook jullie hulp gebruiken in de tuin van Herkenrode. Klik hier voor alle info over de Heksje Mimi-zoektocht
21 Nov

Openstelling abdijmolen

Sinds het najaar van 2019 kan de abdijmolen van Herkenrode weer malen. Dat werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vrijwillige krachten van Molenzorg Zuid-Limburg. De vrijwillige molenaars kregen de opdracht om het binnenwerk van de molen op te knappen, met financiële steun en onder begeleiding van erfgoedorganisatie Herita. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Zo maakten ze de molen opnieuw maalvaardig. Er kwam een volledig nieuw rad in staal en nieuwe houten sluisdeuren. Elke derde zondag van de maand zijn één of meerdere molenaars in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden. Waar | Abdijmolen Abdijsite Herkenrode. Uur | 10u tot 17u. Prijs | De toegang is gratis. Info | Het dragen van een neus-en mondmasker is verplicht > 12 jaar.