Workshop Botanisch tekenen

22 Nov

Workshop Botanisch tekenen

Datum
22/11/2023

Ben jij ook zo iemand die altijd al graag een mooie bloem of plant op papier zou willen zetten maar niet goed weet hoe eraan te beginnen? Julie Lefevre is master in de wetenschappelijke illustratie en gepassioneerd door botanisch tekenen.  Zij leert jou de tips & tricks. In haar cursussen ga je mee op ontdekkingsreis in het plantenrijk en leer je écht te kijken hoe een plant in elkaar zit. Hoe ziet de bloem eruit? Welke eigenschappen hebben de bladeren en hoe ziet de bladrand eruit? Hoe lopen de bladnerven? Is de stengel harig of net niet? Zijn er vruchten en wat zijn hun typische kenmerken?....

Met veel aandacht voor kleur, vorm en detail leert Julie je planten schetsen. Je werkt je tekeningen af met fineliner, potlood of waterverf.

 
Organisatie | Kruidenkenniscentrum Herkenrode

Waar | Gastenrefter Klooster Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Kuringen

 

Wanneer & Uur | Les 2 op woensdag 22 november, van 9u tot 13u.

De data van de volgende 2 lessen worden afgesproken met de deelnemers. Inschrijven per les is mogelijk.

 

Prijs | 

2e les: tekenen in potlood + uitwerken in inkt:  € 50,00 per deelnemer (2 papieren en fineliner, inkt en pen inbegrepen)

3e en 4e les: tekenen in potlood + uitwerken in aquarel: € 55,00  per deelnemer (gewoon papier, aquarelpapier, aquarelverf, penselen)

De potloden en fineliners krijg je mee naar huis na afloop van de workshop (aquarelverf en penselen niet)

  

Inschrijven| Vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via mail aan kruidenkenniscentrum@herkenrode.be met duidelijke vermelding van de les/datum waarvoor je inschrijft. Je inschrijving is pas definitief, na betaling op het rekeningnummer BE82 0689 0965 0768