Nieuwe wandellus 'Wandel en beleef Herkenrode'

01 Jul
31 Aug

Nieuwe wandellus 'Wandel en beleef Herkenrode'

Datum
01/07/2022 - 31/08/2022

Iedereen die de abdij van Herkenrode bezoekt, kan voortaan de site ontdekken langs een gloednieuwe wandellus. Dit initiatief is een eerste realisatie binnen het nieuwe samenwerkingsverband tussen Toerisme Vlaanderen, de stad Hasselt en Herita.

Deze Vlaanderen Vakantieland-wandelroute brengt de bezoeker voor het eerst naar de historische kern van het kloostergebied, dat is het monastieke gedeelte van de site. De wandeling is zo’n twee kilometer lang en geeft op negen bijzondere plekken via infoborden of filmpjes (via QR-codes), meer informatie over de abdij, met de Thuis-acteurs Christophe Haddad en Tine Priem in de hoofdrol.

De wandeling speelt een cruciale rol in de start van een participatietraject waarbij zowel bezoekers, bewoners als ondernemers mee nadenken en bevraagd zullen worden over de toekomstige invulling van het domein. Ze worden uitgenodigd om te vertellen wat ze het meest waardevol vinden aan deze plek aan de hand van een foto.Het meedenken over de toekomst van Herkenrode kan ook online via doemee.abdijsiteherkenrode.be.

Organisatie | Toerisme Vlaanderen, Stad Hasselt en Herita.

Waar | Wandeling van 2,2 km, vertrekkend onder het Poortgebouw (de wandelbrochure is daar beschikbaar). De route loodst je langs de oudste gebouwen, het abdissenkwartier, het Engels Park, kruiden en akkers, enzovoort. 

Wanneer | Van 30 mei t.e.m. 31 augustus

Info | De wandeling is slechts gedeeltelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers/ kinderwagens. We werken er aan om dat op korte termijn te optimaliseren.

TIP | Vanaf Open Monumentendag (11 september a.s.) zal ook het Engels Park volledig toegankelijk zijn voor de bezoeker.