Kunstendag voor kinderen: Straffe stenen en kunstige tegels

17 Nov

Kunstendag voor kinderen 2019

De middeleeuwen saai en kleurloos? Absoluut niet! Middeleeuwse heren en jonkvrouwen konden een streepje kunst én kleur wel smaken. Jij ook? Ontdek dan eerst in een korte rondleiding de kunstige pracht van uit steen gehouwen wapenschilden of beschilderde majolicategels. Hijs je daarna in een schort, stroop je mouwen op en kies uit één van onze workshops. En heb je heel veen zin in kunst? Dan doe je de workshops lekker allebei! Zet je schrap voor een namiddag vol zelfgemaakte middeleeuwse kunst! 

Straffe stenen

Wapenschilden uit steen gekapt zijn prachtig, maar jammer genoeg zijn onze stenen maar kaal. Een likje rood. Een puntje blauw daar. Dat is precies wat die saaie steen nodig heeft! Neem je penseel ter hand en laat je creativiteit de vrije loop. Jouw steen wordt  vast een meesterwerk!

Kunstige tegels

Een witte tegel is maar... wit. Echte ridders en jonkvrouwen houden van kleur. Jij ook? Neem dan stiften of verf, een goed idee en... schilderen maar. 

Nog meer zin in kunst? Breng dan tijdens Kunstendag voor Kinderen een bezoek aan Villa Verbeelding, Z33, Het Stadsmus of Bibliotheek Hasselt Limburg. 

Organisatie | Departement cultuur, jeugd en media

Uur | Van 14u tot 17u

Prijs | Gratis voor kinderen tot 12 jaar. Hun (groot)ouders betalen het voor hen geldende toegangstarief tot het Belevingscentrum

Waar | Belevingscentrum 

Info | Voor kinderen van 6 tot 12 jaar