2-daagse Opleiding Hydrolatentherapie

08 Feb

2-daagse Opleiding Hydrolatentherapie

Datum
08/02/2024

2-daagse opleiding 'Hydrolatentherapie, de kracht van hydrolaten' door Veerle Waterschoot 

Door stoomdistillatie kan men etherische oliën en hydrolaten verkrijgen uit allerlei plantenmateriaal. Etherische olie is heel bekend maar wat zijn hydrolaten eigenlijk?  Een hydrolaat is het waterige eindproduct van de destillatie van oa bloemen, kruiden, bladeren, zaden, naalden, houtschilfers, hars of wortels. Een hydrolaat bevat alle destilleerbare, in water oplosbare inhoudsstoffen, evenals de wateroplosbare aromatische moleculen (± 0,2%) van de plant. Voeg hierbij de subtiele energie-overdracht waartoe water zich leent én het geheugen voor vibrationele informatie van de plant, dan spreken we over een prachtige plantenbereiding die heling kan brengen in de subtiele lagen van ons mens-zijn, tot op diep celniveau.

Hydrolatentherapie is dus een zachte therapievorm die wordt beschouwd als de ‘homeopathie van de aromatherapie’. Hierbij krijgt het lichaam een impuls om tot zelfheling over te gaan en zo weer in balans te komen.

 

Veerle Waterschoot schreef over dit thema het hand-en werkboek 'Hydrolaten. Therapeutische, cosmetische en culinaire gids'. Ze vertelt je tijdens deze tweedaagse opleiding over alle voordelen van het gebruik van hydrolaten en hoe je ze kan inzetten om de gezondheid van jezelf en je geliefden te bevorderen. Zij zal de specifieke plaats van de hydrolaten in het grote landschap van complementaire therapieën schetsen. Hierbij komen ook de verschillende therapeutische mogelijkheden van een breed gamma van hydrolaten aan bod.  Via inname en via de huid worden ze levendig ervaren en begrepen. Als bijkomend therapeutisch en holistisch inzicht wordt elk hydrolaat gelinkt met de vijfelementenleer.

 

Voor deze opleiding is geen voorkennis vereist. Wie reeds vertrouwd is met aromatherapie zal zeker positief verrast zijn over de complementariteit tussen hydrolaten en etherische oliën.

Organisatie | Kruidenkenniscentrum Herkenrode

Waar | Abdijmolen Herkenrode, Herkenrodeabdij 4, 3511 Hasselt (Kuringen).

Opgelet: de ruimte waar de lessen doorgaan, is te bereiken via een trap. Vormt dit een hindernis voor u, geef dan even een seintje bij de inschrijving.

Wanneer & Uur |  Les 1 op donderdag 8 februari 2024. Les 2 op donderdag 22 februari 2024. Telkens van 10u tot 16u. 

Prijs |  € 170 p.p. voor de 2 dagen (lunch zelf meebrengen)

Inschrijven| Het aantal plaatsen is beperkt tot 20 deelnemers. Vooraf inschrijven is verplicht. Inschrijven kan via mail aan kruidenkenniscentrum@herkenrode.be met duidelijke vermelding van de les/datum waarvoor je inschrijft. Je inschrijving is pas definitief, na betaling op het rekeningnummer BE82 0689 0965 0768