Het bezoekersonthaal met shop, het Belevingscentrum en het kunstwerk ‘Het Stille Uitzicht’ van Hans Op de Beeck zijn geopend van dinsdag t.e.m. zondag, telkens van 10u tot 17u. 

Alle up-to-date info is steeds via deze website terug te vinden. Daarnaast houden we iedereen ook graag op de hoogte van allerlei nieuws via www.facebook.com/abdijsiteherkenrode

Belevingsexpo Kleurboel | 9/10 t.em. 6/11

elk weekend in oktober en tijdens de herfstvakantie

Stap binnen in een wereld vol kleur, avontuur en verbeelding.

In deze belevingsexpo ontdek je de mooiste illustraties uit de mooiste prentenboekideeën. Kijk je ogen uit, verwonder je over de vele kleuren, of kruip – letterlijk! – in een tekening.

Word circusartiest of -directeur. Speel met dozen, die niet gewoon dozen zijn. Of test hoe ver jouw gevouwen vliegtuigje kan vliegen. Luister je liever? Geniet dan van voorgelezen verhalen en zoveel meer!

Gericht op gezinnen met kinderen tussen 3 en 8 jaar.


Openstelling abdijmolen

16/10/2022

Sinds het najaar van 2019 kan de abdijmolen van Herkenrode weer malen. Dat werd gerealiseerd dankzij de inzet van de vrijwillige krachten van Molenzorg Zuid-Limburg. De vrijwillige molenaars kregen de opdracht om het binnenwerk van de molen op te knappen, met financiële steun en onder begeleiding van erfgoedorganisatie Herita. De vrijwillige molenaars van Molenzorg Zuid-Limburg namen het bewegend werk van de watermolen onder handen. Zo maakten ze de molen opnieuw maalvaardig. Er kwam een volledig nieuw rad in staal en nieuwe houten sluisdeuren. Elke derde zondag van de maand zijn één of meerdere molenaars in de molen aanwezig om het maalproces te tonen aan bezoekers en een woordje uitleg te geven aan geïnteresseerden. Organisatie | Werkgroep/ vrijwilligers Molenzorg Zuid-Limburg. Waar | Abdijmolen Abdijsite Herkenrode. Uur | 10u tot 17u. Prijs | De toegang is gratis.

Lees meer

Klusdag Vrijwilligers

16/10/2022

Wil je graag de handen uit de mouwen steken op een monumentale erfgoedsite? Elke derde zondag van de maand komen vrijwilligers met een hart voor Herkenrode samen gewapend met stofzuigers, borstels en goede moed. Het doel is om deze prachtige plek in de toekomst meer te kunnen openstellen voor publiek. De klusdagen zijn steeds ook een gezellig samenzijn met lunch en drink. Wil jij er graag bij zijn? Stuur dan even een mailtje naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be. Je kan je ook inschrijven voor klusdagen op volgende datums: 20/11 en 18/12.

Lees meer

Belevingsexpo Kleurboel

09/10/2022 - 06/11/2022

Stap binnen in een wereld vol kleur, avontuur en verbeelding. In deze belevingsexpo ontdek je de mooiste illustraties uit de mooiste prentenboekideeën. Kijk je ogen uit, verwonder je over de vele kleuren, of kruip – letterlijk! – in een tekening. Word circusartiest of -directeur. Speel met dozen, die niet gewoon dozen zijn. Of test hoe ver jouw gevouwen vliegtuigje kan vliegen. Luister je liever? Geniet dan van voorgelezen verhalen. Of kruip dicht bij elkaar met een boek. Voor een keer is het ook niet raar om naar het plafond te staren. Welke tekening vind jij de mooiste? Stem op jouw favoriete illustratie … en wie weet wordt dit boek uitgegeven. Kleurboel toont de mooiste inzendingen uit Key Colours, de tweejaarlijkse internationale illustratorenwedstrijd uitgeschreven door Clavis Uitgeverij en de stad Hasselt. Gericht op gezinnen met kinderen tussen 3 en 8 jaar. Ook door klasjes te bezoeken op afspraak. Waar | Abdissenkwartier Herkenrode Wanneer & Uur | van zondag 9 oktober t.e.m. zondag 6 november, in de weekends en tijdens de herfstvakantie, telkens van 10u tot 17u. Extra: avondopening op 29, 30 en 31 oktober van 18u tot 21u. Bezoek de expo met de zaklamp! Prijs | 0 tot 3 jaar: gratis toegang. 3 tot 12 jaar: € 8,00. +12 jaar: € 4,00. Lidmaatschap Herita Plus: gratis toegang. Opgelet: prijs exclusief reservatiekosten. Tickets | Reserveer je startmoment en tickets via https://booking.abdijsiteherkenrode.be/ Tip: Koop vooraf je tickets en maak elke dag kans op een Clavis-boekenpakket. Opgelet: de UiTPAS Hasselt geldt niet op een tijdelijk/ extra aanbod. Voor klasjes | Geschikt voor de 2de en 3de kleuterklas en 1ste graad lager onderwijs. Prijs: € 4,00/ leerling - leerkrachten gratis Reserveer je klasbezoek via www.clavisbooks.com

Lees meer
Belevingscentrum Herkenrode

800 jaar geschiedenis

Belevingscentrum

In het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis krijg je in een authentiek historisch kader het verhaal van een van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. 

Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

hedendaags kruidenpark

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin, twee hectare groot, kan je nog het best omschrijven als een hedendaags kruidenpark. Centraal in de tuin staat het verhaal van de kruiden en hoe mensen van alle tijden en culturen die tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

Kunstwerk Hans Op de Beeck Herkenrode

belevingsgericht kunstwerk

Kunstwerk Hans op de Beeck

‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Doorheen een grote raampartij kan hij uitkijken over een op schaal gesculpteerd landschap.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

wees gerust, wij zijn allergisch voor spaM

Wil jij graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws achter de schermen, enz?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dat kan via de link hierbij. 

Onder 'Ontdek Hasselt' kan u Abdijsite Herkenrode terugvinden. Op die manier ontvangt u gegarandeerd onze informatie. Bij interesse kan u zich hier ook ineens registreren voor de nieuwsbrieven van andere Hasseltse collega's. 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google.

Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.