Vanaf september is het bezoekersonthaal met shop, het Belevingscentrum en de Kruiden- en Inspiratietuin geopend van dinsdag t.e.m. zondag, telkens van 10u tot 17u.

Om uw veiligheid blijvend te garanderen, werken wij bij voorkeur op reservatie.

Reserveren voor een bezoek aan ons Belevingscentrum, de Kruiden- en Inspiratietuin of een van onze zoektochten kan hier. Lees ook even de geldende corona-maatregelen.

Alle up-to-date info is steeds via deze website terug te vinden. Daarnaast houden we iedereen ook graag op de hoogte van allerlei nieuws via www.facebook.com/abdijsiteherkenrode

 

Draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen!

Rikki-zoektocht in de tuin Herkenrode

Rikki-zoektocht in de tuin van Abdijsite Herkenrode - VERLENGD!

Rikki houdt enorm van tekenen en schrijven. Daarom maakte hij mooie tekeningen voor zijn vriendjes en familie, telkens met een briefje erbij! Kan jij in de tuin van Abdijsite Herkenrode de briefjes en tekeningen terugvinden en ontdekken voor wie ze bestemd zijn?

Musica AlbaNova reeks Herkenrode

AlbaNova Reeks: BALSAM 

Musica presenteert het eerste event in de nieuwe AlbaNova Reeks, een serie concerten waar muziek, (zintuiglijke) ervaring en locatie versmelten tot één bijzondere en unieke totaalbeleving. Musica koos als eerste presentatie voor BALSAM, de bejubelde voorstelling van het Mechelse ensemble Zefiro Torna en theatergezelschap Laika.

Hekje Mimi-zoektocht Herkenrode

Hekje Mimi-zoektocht

Heksje Mimi houdt van griezelen!

Daarom heeft ze al haar heksenvriendjes uitgenodigd voor een griezelfeest. Maar … daar heeft ze veel spulletjes voor nodig. Help jij haar  om ze te vinden in de tuin van Herkenrode? Voor gezinnen met kinderen van 3 tot 7 jaar.

Belevingscentrum Herkenrode

800 jaar geschiedenis

Belevingscentrum

In het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis krijg je in een authentiek historisch kader het verhaal van een van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. 

Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

hedendaags kruidenpark

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin, twee hectare groot, kan je nog het best omschrijven als een hedendaags kruidenpark. Centraal in de tuin staat het verhaal van de kruiden en hoe mensen van alle tijden en culturen die tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

Kunstwerk Hans Op de Beeck Herkenrode

belevingsgericht kunstwerk

Kunstwerk Hans op de Beeck

‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Doorheen een grote raampartij kan hij uitkijken over een op schaal gesculpteerd landschap.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

wees gerust, wij zijn allergisch voor spaM

Wil jij graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws achter de schermen, enz?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dat kan via de link hierbij. 

Onder 'Ontdek Hasselt' kan u Abdijsite Herkenrode terugvinden. Op die manier ontvangt u gegarandeerd onze informatie. Bij interesse kan u zich hier ook ineens registreren voor de nieuwsbrieven van andere Hasseltse collega's. 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google.

Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.