GELDENDE CORONA-MAATREGELEN

Wij namen de nodige maatregelen om een veilig bezoek te kunnen garanderen.

Tickets reserveren is noodzakelijk, maar lees alle info even door, want we kunnen dit immers alleen maar samen.

Reservatie tickets

Vanaf heden online reservatie van tickets

Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk!

Heb je hierbij hulp nodig? Aarzel niet om contact met ons te nemen via T 011 23 96 70.

Heraanleg kasseien Herkenrode fase 2

Opgelet!  Wegenwerken op Abdijsite Herkenrode

Aanpassing wandelroutes en voorziening parking mindervaliden

Momenteel worden de dreven richting Abdijsite Herkenrode aangelegd.

Dit zorgt voor een enorme opwaardering van het domein, alsook een vergroting van het bezoekerscomfort.

Helaas hebben deze werken ook een aantal onvermijdelijke gevolgen op het terrein. De blauwe wandelroute (3,5 km) wordt tijdelijk herlegd.

De signalisatie werd aangepast waardoor u op het domein de blauwe wandel-icoontjes kan blijven volgen.

 

Gezien de werken werd ook tijdelijk de voorziene parkeerplaats voor mindervaliden bij het poortgebouw opgeheven. Bezoekers die beschikken over een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap en voor wie het absoluut noodzakelijk is om dicht bij onze toegang te parkeren, vragen we om (tijdig) contact met ons te nemen, zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Contact nemen kan telefonisch via 011 23 96 70 of via email op abdijsiteherkenrode@hasselt.be.

 

Onze excuses voor het ongemak!

Rikki-zoektocht in de tuin van Herkenrode

01/08/2020

Rikki is op bezoek gekomen in de tuin van Abdijsite Herkenrode. Hij was zo onder de indruk van de mooie bloemen en de insecten die er te zien zijn, dat hij heel wat van zijn spulletjes vergeten is. Kan jij Rikki helpen om alle spulletjes terug te vinden: zijn boek, zijn vlieger, zijn emmertje … Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor speurneuzen van 3 tot 7 jaar. Organisatie | Abdijsite Herkenrode en Clavis conceptwinkel Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Uur | Van 10u tot 17u Wanneer | Elke dag in juli en augustus Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren is noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Opgelet: honden zijn niet toegelaten in de tuin.
Lees meer

Schatten van Vlieg

01/08/2020

Schatten van Vlieg in Herkenrode - Op klankenjacht! Bij een eeuwenoude abdij hoort… een eeuwenoude schatkist. Ben jij benieuwd wat erin zit? Ga dan samen met Vlieg op klankenjacht. In een abdij hoor je honderden geluiden: zingende zusters, zwiepende zwaarden, klokken die luiden of misschien zelfs wel… een galopperende eenhoorn. Ontdek ze allemaal en vind de verstopplaats van de schat. Wie weet ontsluier je zo wel het geheim van de schat van Herkenrode… De zoektocht is geschikt voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Zijn je oren na de zoektocht nog niet genoeg geprikkeld? Zoek dan ook een schat in Domein Kiewit, Het Stadsmus, Modemuseum Hasselt, bibliotheek Hasselt Limburg (vestiging Dusart) en Villa Verbeelding. Waar | Belevingscentrum Uur | Van 10u tot 17u Wanneer | Elke dag in juli en augustus Prijs | Om ieders veiligheid te garanderen is vooraf tickets en een tijdslot reserveren noodzakelijk (kinderen tot 12 jaar gratis)! Tickets reserveren kan hier. Ook is het dragen van een mondmasker in het Belevingscentrum voor iedereen ouder dan 12 jaar verplicht. Voor een aantal opdrachten is een smartphone met QR-scanner nodig. Controleer thuis al even of dit in orde is. Anders zijn er voldoende gratis apps hiervoor online te vinden.
Lees meer

Wandelbingo Herkenrode

01/08/2020

Wandelen saai? Niet als je tijdens een wandeling op Abdijsite Herkenrode op zoek gaat naar de voorwerpen op de foto-bingo. Van dieren en planten tot wegwijzers en delen van gebouwen. Kan jij alles vinden en afvinken? Je krijgt twee eenhoorn-jokers cadeau, die je kan inzetten op twee voorwerpen. Gebruik je jokers dus slim. Deze zoektocht is voor gezinnen met kinderen tot 12 jaar. Waar | Domein Abdijsite Herkenrode, wandeling van 1,2 km rond de gebouwen (groene rechthoek) Uur | Van 10u tot 17u Wanneer | Elke dag in juli en augustus Prijs | Gratis (het zoekblaadje kan afgehaald worden in ons bezoekersonthaal)
Lees meer

Kruidentuin Herkenrode

Steunactie Abdijsite Herkenrode

Ook onze werking werd keihard getroffen door de corona-crisis. Meer dan 2 maanden konden we geen bezoekers ontvangen, vonden er geen verhuringen plaats, dienden we evenementen te annuleren, enz.

Boek Maagdelijke blik schedelrelieken

Nieuwe publicatie: ' Met maagdelijke blik' te koop in het bezoekersonthaal

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) voerde een kunsthistorisch onderzoek uit naar de herkomst van de reliekenschat van Herkenrode. De resultaten worden in deze publicatie uitvoerig toegelicht.

Nieuwe fietskaart fietsroutenetwerk Limburg 2020

Nieuwe fietskaart Limburg 2020-2021 te koop in het bezoekersonthaal

De fietskaart is weer helemaal up to date.

De kaart biedt je een gedetailleerd overzicht van het volledige Limburgse fietsroutenetwerk, de knooppunten en de afstanden naar fietscafés en fietsvriendelijke logies.

Belevingscentrum Herkenrode

800 jaar geschiedenis

Belevingscentrum

In het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis krijg je in een authentiek historisch kader het verhaal van een van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. 

Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

hedendaags kruidenpark

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin, twee hectare groot, kan je nog het best omschrijven als een hedendaags kruidenpark. Centraal in de tuin staat het verhaal van de kruiden en hoe mensen van alle tijden en culturen die tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

Kunstwerk Hans Op de Beeck Herkenrode

belevingsgericht kunstwerk

Kunstwerk Hans op de Beeck

‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Doorheen een grote raampartij kan hij uitkijken over een op schaal gesculpteerd landschap.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

wees gerust, wij zijn allergisch voor spaM

Wil jij graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws achter de schermen, enz?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dat kan via de link hierbij. 

Onder 'Ontdek Hasselt' kan u Abdijsite Herkenrode terugvinden. Op die manier ontvangt u gegarandeerd onze informatie. Bij interesse kan u zich hier ook ineens registreren voor de nieuwsbrieven van andere Hasseltse collega's. 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google.

Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.