HEROPENING MET CORONA-MAATREGELEN

Vanaf dinsdag 19 mei a.s. heropent ons Belevingscentrum en de Kruiden- en Inspiratietuin. Voor uw veiligheid met verplichte reservatie, aangepaste openingsuren en de toepassing van strikte richtlijnen.  Lees zeker alle info hierbij.

Heraanleg kasseien Herkenrode fase 2

Opgelet!  Wegenwerken op Abdijsite Herkenrode

Aanpassing wandelroutes en voorziening parking mindervaliden

Momenteel worden de dreven richting Abdijsite Herkenrode aangelegd.

Dit zorgt voor een enorme opwaardering van het domein, alsook een vergroting van het bezoekerscomfort.

Helaas hebben deze werken ook een aantal onvermijdelijke gevolgen op het terrein. De blauwe wandelroute (3,5 km) wordt tijdelijk herlegd.

De signalisatie werd aangepast waardoor u op het domein de blauwe wandel-icoontjes kan blijven volgen.

 

Gezien de werken werd ook tijdelijk de voorziene parkeerplaats voor mindervaliden bij het poortgebouw opgeheven. Bezoekers die beschikken over een geldige parkeerkaart voor personen met een handicap en voor wie het absoluut noodzakelijk is om dicht bij onze toegang te parkeren, vragen we om (tijdig) contact met ons te nemen, zodat we samen naar een passende oplossing kunnen zoeken.

Contact nemen kan telefonisch via 011 23 96 70 of via email op abdijsiteherkenrode@hasselt.be.

 

Onze excuses voor het ongemak!

UITGESTELD - Erfgoeddag 2020: De Nacht

25/04/2020

Erfgoeddag 2020 wordt uitgesteld. Dit evenement wordt met een jaar verplaatst (naar 24 en 25 april 2021). Erfgoeddag viert zijn 20ste verjaardag. Speciaal voor deze feesteditie draagt Erfgoeddag als thema 'De Nacht'. Op Abdijsite Herkenrode zijn er zowel zaterdag als zondag activiteiten te beleven. Schrijf je in voor een avondwandeling 'Zintuigen op scherp', of breng een bezoek aan een tentoonstelling in de sacramentskapel. Ook de abdijmolen is opengesteld met een demonstratie 'malen in het donker'. Avondwandeling Je zintuigen passen zich in het donker automatisch aan. Je hoort, ruikt en voelt sowieso veel scherper. In de mysterieuze omgeving van Abdijsite Herkenrode nemen we je mee op een avondwandeling (ongeveer 2 km). Leer meer over het nachtleven van de plaatselijke fauna, luister naar een legende of een dichterlijke mijmering en proef (ook letterlijk) van wat de nacht te bieden heeft. Tentoonstelling Sacramentskapel Van de 13de tot de 20ste eeuw bidden zusters 8 maal per dag, ook 's nachts. Hoe ging dat in zijn werk? Hoe zijn ze geëvolueerd? Bestaan die nachtofficies nog? Hoe gaat het er anno 2020 aan toe? Ook het Herkenrode-verhaal van de bloedende hostie komt aan bod. Demonstratie in de abdijmolen 'malen in het donker' Tijdens de bezetting van '40-'45 draaide de watermolen van Herkenrode 's nachts. Een spannende aangelegenheid waarbij verkenners uitgezet werden en heel wat risico's werden genomen om aan meel te geraken. Daarnaast werden er op deze nachtelijke bijeenkomsten de meest straffe verhalen verteld. Hoe verliep dit allemaal? Waar | Domein, sacramentskapel en abdijmolen Abdijsite Herkenrode Uur | Zaterdag 25/4: avondwandeling (+/- 2 km) van 21u tot 22u en van 22u tot 23u. Inschrijven is nodig! Startplaats wandeling: Poortgebouw. Tentoonstelling sacramentkapel en openstelling abdijmolen 'malen in het donker' van 19u tot 23u. Zondag 26/4: Tentoonstelling sacramentskapel en openstelling abdijmolen 'malen in het donker' van 14u tot 17u. Info | Inschrijven voor de avondwandeling op 25/4 kan via het telefoonnummer +32 11 23 96 70 of via e-mail abdijsiteherkenrode@hasselt.be
Lees meer

GEANNULEERD - DE SAGE VAN DE EENHOORN

31/05/2020

GEANNULEERD! Zet je schrap voor de volgende editie op zondag 23 mei 2021! www.desage.be
Lees meer

Expo Kunzthuiz - UITGESTELD

13/06/2020

Deze expo is uitgesteld naar vrijdag 30/10 t.e.m. zondag 1/11. Waar | Poortgebouw en Sacramentskapel Abdijsite Herkenrode Info | https://kunzthuiz.be/ Verdere info volgt!
Lees meer

Kruidentuin Herkenrode

Steunactie Abdijsite Herkenrode

Ook onze werking werd keihard getroffen door de corona-crisis. Meer dan 2 maanden konden we geen bezoekers ontvangen, vonden er geen verhuringen plaats, dienden we evenementen te annuleren, enz.

Boek Maagdelijke blik schedelrelieken

Nieuwe publicatie: ' Met maagdelijke blik' te koop in het bezoekersonthaal

Het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) voerde een kunsthistorisch onderzoek uit naar de herkomst van de reliekenschat van Herkenrode. De resultaten worden in deze publicatie uitvoerig toegelicht.

Nieuwe fietskaart fietsroutenetwerk Limburg 2020

Nieuwe fietskaart Limburg 2020-2021 te koop in het bezoekersonthaal

De fietskaart is weer helemaal up to date.

De kaart biedt je een gedetailleerd overzicht van het volledige Limburgse fietsroutenetwerk, de knooppunten en de afstanden naar fietscafés en fietsvriendelijke logies.

Belevingscentrum Herkenrode

800 jaar geschiedenis

Belevingscentrum

In het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis krijg je in een authentiek historisch kader het verhaal van een van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. 

Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

hedendaags kruidenpark

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin, twee hectare groot, kan je nog het best omschrijven als een hedendaags kruidenpark. Centraal in de tuin staat het verhaal van de kruiden en hoe mensen van alle tijden en culturen die tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

Kunstwerk Hans Op de Beeck Herkenrode

belevingsgericht kunstwerk

Kunstwerk Hans op de Beeck

‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Doorheen een grote raampartij kan hij uitkijken over een op schaal gesculpteerd landschap.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

wees gerust, wij zijn allergisch voor spaM

Wil jij graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws achter de schermen, enz?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dat kan via de link hierbij. 

Onder 'Ontdek Hasselt' kan u Abdijsite Herkenrode terugvinden. Op die manier ontvangt u gegarandeerd onze informatie. Bij interesse kan u zich hier ook ineens registreren voor de nieuwsbrieven van andere Hasseltse collega's. 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google.

Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.