In juli en augustus is het bezoekersonthaal met shop, het Belevingscentrum en de Kruiden- en Inspiratietuin geopend van maandag t.e.m. zondag, telkens van 10u tot 17u.

Om uw veiligheid blijvend te garanderen, werken wij bij voorkeur op reservatie.

Reserveren voor een bezoek aan ons Belevingscentrum, de Kruiden- en Inspiratietuin of een van onze zoektochten kan hier. Lees ook even de geldende corona-maatregelen.

Alle up-to-date info is steeds via deze website terug te vinden. Daarnaast houden we iedereen ook graag op de hoogte van allerlei nieuws via www.facebook.com/abdijsiteherkenrode

 

Draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen!

Rikki-zoektocht in de tuin van Abdijsite Herkenrode

01/07/2021

Rikki houdt enorm van tekenen en schrijven. Daarom maakte hij mooie tekeningen voor zijn vriendjes en familie, telkens met een briefje erbij! Kan jij in de tuin van Abdijsite Herkenrode de briefjes en tekeningen terugvinden en ontdekken voor wie ze bestemd zijn? Alles gevonden? Dan krijg jij een verrassing! Een leuke zoektocht voor gezinnen met kleuters en beginnende lezertjes. Waar | In de Kruiden- en Inspiratietuin. Wanneer & Uur | Elke dag in juli en augustus, telkens van 10u tot 17u. Prijs | Deelnemers betalen het voor hen geldende toegangstarief tot de tuin (kinderen tot 12 jaar gratis). Opgelet: UiTPAS Hasselt geldt niet op een extra aanbod. Tickets | Een tijdslot en een ticket reserveren is aan te raden. Dat kan via https://booking.abdijsiteherkenrode.be/ Info | Opgelet: dit is een buitenactiviteit, voorzie aangepaste kledij. Honden zijn niet toegelaten in de tuin. Coronaproof? Deze zoektocht gaat door in open lucht en afstand houden vormt geen probleem in onze tuin.. Reservatie is aan te raden. Hierdoor wordt het aantal bezoekers dat gelijktijdig in de tuin aanwezig is, beperkt.. In de binnenruimtes (o.a. onthaal) draagt iedereen vanaf 12 jaar een neus- en mondmasker..
Lees meer

Schat Van Vlieg 2021: 'Zie jij wat ik zie?'

01/07/2021

Eenhoornzoektocht Een eenhoorn hier, een eenhoorn daar en helemaal achteraan ook nog een paar! Pssst. Er is een schat verborgen op Abdijsite Herkenrode. Echt waar! Natuurlijk kan je die niet zomaar vinden. Alleen de allerbeste speurneuzen zijn daartoe in staat. Kijk dus extra goed uit je ogen en volg een pad door de tuin met behulp van de foto-tips. Deze tips brengen je tot bij onze kleine eenhoorns die jou letters meegeven om het codewoord te vinden. Met dat codewoord kan de Schat van Vlieg geopend worden! Een ontspannende zoektocht voor gezinnen met kinderen tussen 6 en 12 jaar. Waar | Kruiden- en Inspiratietuin Wanneer & Uur | Elke dag in juli en augustus, telkens van 10u tot 17u. Prijs | Deelnemers betalen het voor hen geldende toegangstarief tot de tuin (kinderen tot 12 jaar gratis). Opgelet: UiTPAS Hasselt geldt niet op een extra aanbod. Tickets | Een tijdslot en een ticket reserveren is aan te raden. Dat kan via https://booking.abdijsiteherkenrode.be/ Info | Opgelet: dit is een buitenactiviteit, voorzie aangepaste kledij. Honden zijn niet toegelaten in de tuin. Coronaproof? Deze zoektocht gaat door in open lucht en afstand houden vormt geen probleem in onze tuin.. Reservatie is aan te raden. Hierdoor wordt het aantal bezoekers dat gelijktijdig in de tuin aanwezig is, beperkt.. In de binnenruimtes (o.a. onthaal) draagt iedereen vanaf 12 jaar een neus- en mondmasker.
Lees meer

Week van de bij: Bijenfietsroute

01/06/2021

Van 1 juni t.e.m. 31 augustus kan je deelnemen aan een van de uitgestippelde bijenfietstochten (29 km). Abdijsite Herkenrode is één van de startpunten. Bovendien krijgt elk deelnemend gezin na afgifte van zijn deelnameformulier een exemplaar van het gloednieuwe stripverhaal van Suske en Wiske! Meer info | https://www.weekvandebij.be/bijenfietsroutes
Lees meer
Gezinszoektochten Herkenrode

Abdijsite Herkenrode op kindermaat

Zin om met de kinderen op avontuur te gaan? Maak kennis met onze

4 superleuke 'corona-proof' zoektochten. Geschikt voor gezinnen met kinderen tussen  3 jaar en 14 jaar. 

Belevingscentrum Herkenrode

800 jaar geschiedenis

Belevingscentrum

In het Belevingscentrum in de stallingen met koetshuis krijg je in een authentiek historisch kader het verhaal van een van de eerste en vooral ook rijkste vrouwenabdijen in de Nederlanden. 

Kruiden- en Inspiratietuin Herkenrode

hedendaags kruidenpark

Kruiden- en inspiratietuin

De Kruiden- en Inspiratietuin, twee hectare groot, kan je nog het best omschrijven als een hedendaags kruidenpark. Centraal in de tuin staat het verhaal van de kruiden en hoe mensen van alle tijden en culturen die tot op vandaag gebruikt hebben en gebruiken.

Kunstwerk Hans Op de Beeck Herkenrode

belevingsgericht kunstwerk

Kunstwerk Hans op de Beeck

‘Het Stille Uitzicht’ is een permanent kunstwerk dat de toeschouwer via een lange gang naar een observatiekamer leidt waarin hij comfortabel plaats kan nemen. Doorheen een grote raampartij kan hij uitkijken over een op schaal gesculpteerd landschap.

SCHRIJF JE IN OP ONZE NIEUWSBRIEF

wees gerust, wij zijn allergisch voor spaM

Wil jij graag op de hoogte blijven van onze activiteiten, nieuws achter de schermen, enz?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief. Dat kan via de link hierbij. 

Onder 'Ontdek Hasselt' kan u Abdijsite Herkenrode terugvinden. Op die manier ontvangt u gegarandeerd onze informatie. Bij interesse kan u zich hier ook ineens registreren voor de nieuwsbrieven van andere Hasseltse collega's. 

Ter bescherming van uw persoonsgegevens maakt Browsbox gebruik van de reCAPTCHA-technologie van Google.

Het Privacybeleid en de Servicevoorwaarden van Google zijn daarop van toepassing.