Home - Proef van de abdijproducten - Abdijbier Herkenrode

Abdijbier Herkenrode

Om een eeuwenlange traditie te herstellen lanceerde Herkenrode vzw, samen met Brouwerij Sint-Jozef uit Opitter het abdijbier Herkenrode.

Aan Robert Putman, voormalig ingenieur-brouwmeester van Cristal Alken, werd gevraagd het bier te ontwikkelen. Hij kreeg de opdracht mee om een bier brouwen met de stoerheid van de graven van Loon, de elegantie van de abdissen van Herkenrode en de aroma's van de inspiratietuinen.

Sinds 2009 heeft Herkenrode haar eigen abdijbieren: Herkenrode Tripel en Herkenrode Bruin. De Federatie van Belgische Brouwers kende de benaming en bijhorend logo van ‘erkend Belgisch Abdijbier’ toe, waardoor het Herkenrode-bier het tweede erkende abdijbier van Limburg werd.

Herkenrode Tripel

De tripel van Herkenrode, hergist op fles, wordt gekenmerkt door zijn diep gouden kleur, zijn levendige toets van gerstemout en zijn evenwichtige, volle smaak. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.

Herkenrode Bruin

Dit orange-amber abdijbier is gebrouwen met 100% Munichmout van zomergerst en gehopt met enkel aromatische hoppen. Het bier heeft een alcoholpercentage van 7% vol.

De abdijbieren kan je kopen in flesjes van 33 cl, in een fles van 75 cl, een fourpack of een geschenkverpakking met glas.

 

Gouden medaille Monde Selection

Zowel Herkenrode Tripel als Herkenrode Bruin ontvingen op 24 mei 2011 de gouden medaille van het internationale instituut voor kwaliteitsselectie Monde Selection.
Monde Selection reikt al 50 jaar lang kwaliteitslabels uit aan voedings- en drankproducenten. Het is een van de meest prestigieuze prijzen in de wereld.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm