Home - Bezoek - Nieuwsarchief

Losloopweide voor honden op Abdijsite Herkenrode

Je hebt het misschien al opgemerkt: het tweede deel van de parking - die enkel gebruikt werd als uitbreidingsparking bij grote evenementen - is nu, dankzij de inspanningen van het Agentschap voor Natuur en Bos, omgetoverd tot een hondenlosloopweide. De zone is 2 ha groot en volledig omheind. Er werden zitbanken geplaatst en in het volgende plantseizoen zullen hier nog enkele solitairbomen aangeplant worden.

"Op de rest van de site vragen we de hondeneigenaars om hun dier aangelijnd te houden", zegt voorzitter Karolien Mondelaers. "Met het soms drukke wandel- en fietsverkeer en bij evenementen waarbij er veel kinderen op de site zijn, lijkt dat geen onverstandige keuze."

"Ook het gegeven dat de Abdijsite Herkenrode in een 100 ha groot beschermd natuurgebied ligt, speelt een rol", zegt boswachter Stefan Luyck van het Agentschap voor Natuur en Bos. Honden rennen graag en verstoren zo de zeldzame moeras- en weidevogels. Ze betekenen ook een bedreiging voor talrijke andere beschermde soorten in het gebied.

Geen hondentoilet
"We beseffen dat heel wat wandelaars de site ook graag met hun hond bezoeken en dat de honden even vrij moeten kunnen rondlopen", alsnog Karolien Mondelaers. "Met de inrichting van een loslopzone wordt de site nog meer een aangename plek voor iedereen. Zeker als de baasjes ook goed onthouden dat de losloopweide géén hondentoilet is!"

 

Dit bericht werd gepubliceerd op 20/10/2015

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm