Home - Bezoek - Nieuwsarchief

Open Monumentendag met hoeve- en streekproductenmarkt

Traditioneel neemt Abdijsite Herkenrode op de 2de zondag van september deel aan de Open Monumentendag met rondleidingen en de openstelling van het Belevingscentrum.

Dit jaar organiseert de Provincie Limburg hier diezelfde dag een grote hoeve- en streekproductenmarkt, aangevuld met allerhande activiteiten. De krachten worden dus gebundeld en dat levert een uitzonderlijk mooi programma op.

Ruim 50 standhouders zullen met veel trots authentieke hoeve- en streekproducten presenteren die met het grootste vakmanschap bereid zijn. Het verhaal achter hun product, de vele proevertjes en de producten die genuttigd kunnen worden in het open café maken van de hoeve- en streekproductenmarkt een appetijtelijke belevenis.

Daarnaast zijn er diverse rondleidingen op de site, in de Inspiratietuinen en –zeer uitzonderlijk- in het park van de kloostersite. De bakoven bij de Tuiltermolen is in volle werking en er wordt uitleg gegeven over de toegepaste restauratietechnieken.

Kinderen halen hun hart op in het springkasteel of op een van de trampolines, maar Clavis Conceptwinkel voorziet ook aangepaste kinderanimatie met voorleessessies en het bakken van koekjes. En alsof dat nog niet genoeg zal ook het Rode Kruis in het kader van haar 150-jarig bestaan voor een bijkomende historische toets zorgen.

Kortom een bruisende dag (10-18u) om met het hele gezin te genieten op een unieke locatie!

 

Dit bericht werd gepubliceerd op 03/09/2014.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm