Home - Bezoek - Nieuwsarchief

Schat van Vlieg op Abdijsite Herkenrode

Ben je tussen 6 en 12 jaar? Dan wil de bekende middeleeuwse schrijver Hendrik van Veldeke je de geheimen van de abdij van Herkenrode vertellen. Maar omdat hij al zo oud is, heeft hij wat gaten in zijn geheugen gekregen. Kan jij hem, samen met je gezin, helpen om zijn herinneringen terug te krijgen? Hiervoor moet je op zoek gaan naar schatkisten. In deze kisten zit allerlei materiaal om de opdrachten, die Hendrik je geeft, op te lossen. Foto’s maken, je verkleden, puzzelen, …Bovendien krijg je onderweg aanwijzingen om de schat van vlieg terug te vinden.

Ben je jonger dan 6 jaar? Dan loodst Hoorntje, de eenhoorn, je met kleine opdrachtjes en magische verhalen doorheen de geschiedenis van de abdij, op kleutermaat weliswaar. Onderweg kom je allerlei personages tegen: een ridder, een reiziger, een kok, enz. En als je heel goed zoekt, vang je misschien wel een glimp van de eenhoorn op... En van de schat van Vlieg natuurlijk! 

Vanaf 28 juni t.e.m. 31 augustus, elke dag -uitgezonderd maandag- tussen 10 en 17 uur. Kinderen tot 12 jaar gratis. De begeleidende volwassenen betalen het voor hen geldende toegangstarief voor het Belevingscentrum. 

Alle info over Schatten van Vlieg: http://www.uitmetvlieg.be/schattenjacht

 

Dit bericht is gepubliceerd op 05/06/2014.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm