Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt. Symbool voor Herkenrode is de eenhoorn.
Wil je weten waarom? Lees meer...

Home - Agenda

Lezing 'Over meel, bakken en brood'

Datum 22/03/2019 19:30 tot 23:00
Plaats Poortgebouw Abdijsite Herkenrode
Tijdens de pauze kan er iets gedronken worden in het bezoekersonthaal van Abdijsite Herkenrode
Info Organisatie: Abdijsite Herkenrode vzw en Molenzorg Zuid-Limburg
Kostprijs: € 5,00, ter plaatse te betalen
Inschrijven is nodig via T 011 23 96 70 of via E abdijsiteherkenrode@hasselt.be

De tijd dat de prijs van het brood het dagelijks leven beheerste, ligt achter ons. Of niet? We blijven immers grote waarde hechten aan goed brood – wat dat ook moge zijn.
Tijdens een boeiende lezing over meel, bakken en brood vertelt Prof. Peter Scholliers er alles over.

Hij vertelt je alles over prijsvorming en -evolutie, technologische transformaties, soorten brood, verkooppunten, gezondheidsaspecten, brood als machtsmiddel in de oorlog en beleid van nationale en lokale overheden.

 

De spreker is niet de minste, hij bekeek de eetcultuur als eerste vanuit academische hoek. Al sinds zijn boek 'Arm en rijk aan tafel' is de professor aan de VUB passioneel met voeding bezig. Zo schreef hij smakelijk over ons Belgisch concept 'de boterham', want zoals wij die snijden, beboteren en dichtplooien kan onmogelijk vertaald worden voor andere landen.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm