Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt. Symbool voor Herkenrode is de eenhoorn.
Wil je weten waarom? Lees meer...

Home - Agenda

Expo Vittorio Simoni, Bie germeaux, Els van der Leede en Marleen Maris

Datum 02/03/2019 11:00 tot 18:00
Plaats Poortgebouw Abdijsite Herkenrode
Info Zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019, telkens van 11:00 tot 18:00
Toegang is gratis

Vier kunstenaars, vier disciplines. Bie Germeaux, Els van der Leede, Marleen Maris en Vittorio Simoni stellen hun werken tentoon in het Poortgebouw van Abdijsite Herkenrode. Schelpen, porselein, urnen in keramiek en fotografie... de expo toont een grote variatie.

Bie Germeaux (schelpen): “Met geschenken uit de zee vereeuwig ik rust en ruis op doek.”
Els van der Leede (beelden en keramiek): “Voor mijn beeldend werkte ik al veel met polyester en acrylhars, experimenteerde ik met papier en vlasvezel en tast ik nu de grenzen van porselein af, het witte goud met een geheugen.”
Marleen Maris (urnen en keramiek): “Met mijn urnen in keramiek draag ik bij aan een mooie herinnering van een geliefde. Schalen en potten vervaardig ik meestal uit ruwe kleisoorten, zwart, grijs en wit dragen mijn voorkeur.”
Vittorio Simoni (fotografie): “Gepassioneerd, geboeid door wat ik rondom me zie, geëmotioneerd door eenvoud, sfeer, eerlijke materiaalkeuzes en verhoudingen haal ik waar ook ter wereld telkens mijn camera boven."

 

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm