Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt. Symbool voor Herkenrode is de eenhoorn.
Wil je weten waarom? Lees meer...

Home - Agenda

Lezingenreeks 'Verrassend middeleeuws Limburg. Wegwijs in de middeleeuwse kunst van Limburg'

Datum 13/03/2019 19:00 tot 21:00
Plaats Poortgebouw Abdijsite Herkenrode
Parkeren kan op de aangegeven parking. Een kleine wandeling door de dreef brengt je tot bij het poortgebouw.
Info Het betreft een 3-delige lezingenreeks met startdatum 13/03/2019.
De vervolgdata zijn 20/03/2019 en 27/03/2019, telkens van 19-21u.

Kostprijs voor de reeks: € 27 (standaardtarief) / € 15 (Reductietarief) / € 6 (Verhoogde tegemoetkoming)
Reductietarief is geldig voor: studenten, personen met een werkloosheidsuitkering, gepensioneerden, personen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering)

Inschrijven kan tot 06/03/2019 door:
- mail naar abdijsiteherkenrode@hasselt.be met vermelding van de naam/namen van de inschrijver(s), adres, telefoonnumer en geboortedatum EN
- overschrijving van het inschrijvingsgeld met vermelding van de naam/namen van de inschrijver(s) op rekeningnummer BE26 0016 4777 1029 van Abdijsite Herkenrode vzw. Je inschrijving is geldig van zodra we je betaling hebben ontvangen.

Wie oude kunst wil bewonderen gaat daarvoor vaak naar de grote Vlaamse steden. Maar ook in Limburg zijn er pareltjes van middeleeuwse kunst te bewonderen.

Wist je dat Limburg een aparte geschiedenis heeft, die nauwelijks aan bod komt in de geschiedenislessen? Wist je dat er tijdens de bloeiperiode van het graafschap Loon en het Prinsbisdom Luik prachtige kunstschatten werden gemaakt in onze streken?

In deze reeks wordt de Limburgse kunstgeschiedenis verkent en pareltjes van oude kunst ontdekt.

 

Katrien Houbey (°1989) studeerde kunstwetenschappen aan de KU Leuven. Ze werkt als projectmedewerker voor Erfgoed Haspengouw, waar ze verantwoordelijk is voor de projecten rond religieus en agrairisch erfgoed. Tijdens haar studies en in haar vrije tijd voert ze onderzoek naar de middeleeuwse geschiedenis en kunst in Limburg, met een specialisatie in mystieke vrouwen, heiligen en reliekverering.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm