Abdijsite Herkenrode in Hasselt, dat is een boeiend verleden in een prachtige omgeving. De oude hoevegebouwen van de abdij Herkenrode en de omliggende 100 hectare natuurgebied werden ontwikkeld tot een domein waar heel wat te beleven valt. Symbool voor Herkenrode is de eenhoorn.
Wil je weten waarom? Lees meer...

Home - Agenda

Expo Limburgse Kunstacademies

Datum 07/07/2018 10:00 tot 17:00
Plaats Expo van 7 juli t.e.m. 26 augustus van 10-17u
Poortgebouw (enkel op zaterdag en zondag)
Kruiden- en Inspiratietuin en sacramentskapel (elke dag)
Info Enkel toegang tot de kruiden- en inspiratietuin is betalend. Voor info over de tarieven, zie www.abdijsiteherkenrode.be
Leerlingen van de Limburgse academies mogen gratis binnen op vertoon van hun studentenkaart.

De hele zomer lang fungeert de abdijsite van Herkenrode als klankbord voor de acht Limburgse academies voor beeldende kunsten. Zowat tweehonderd kunstwerken die hun oorsprong vonden in één van deze academies treden hier in dialoog met elkaar, én met het unieke erfgoed. 

 

Abdijsite Herkenrode is een stille getuige van een groots verleden. Deze unieke, historische plek onderhoudt ook haar banden met eigentijdse kunst en cultuur. Het poortgebouw, de kruiden- en inspiratietuin en site vormen het vertrekpunt van de tentoonstelling. Via sterk uiteenlopende genres, inhoud, vorm, materialen en technieken bevraagt of bevestigt de actuele kunst in deze expo op subtiele wijze het historische kader van Herkenrode.

Herkenrode EXTRA MUROS

Proef van de abdijproducten

Congres- & feestfaciliteiten

Bronnenwijzer

Nieuwsbrief

logofarm